Apps voor het MKB - betaalbaar eigen app - app cms

Een app voor jouw MKB onderneming

Ook binnen het MKB komen apps steeds meer voor. Heb jij een restaurant, kapperszaak, bakker of autobedrijf? Dan is een app waarschijnlijk ook iets voor jouw onderneming. Heb je als MKB een mobiele applicatie echt nodig? Wat kan het een midden- en kleinbedrijf bieden? Jouw app kan zorgen voor een beter klantcontact en leiden tot extra omzet. Lees verder om erachter te komen hoe.

MKB websites en apps voor klanten

Wat gebruikt de consument tegenwoordig om info op te zoeken? De mobiele telefoon. De overstap van een computer naar de mobiele telefoon en tablet is een feit. Ook Google indexeert steeds meer op mobielvriendelijke (responsive) websites, zorg er dan ook voor dat die van jou dat ook is.
Steeds vaker wordt de smartphone gebruikt om informatie op te zoeken, te betalen, te chatten. Maar nog interessanter voor jouw onderneming: consumenten doen via de mobiel ook steeds vaker online aankopen, boeken een afspraak, maken reserveringen, bekijken aanbiedingen of zoeken naar nieuwe dingen. Met de overstap van de computer naar de smartphone volgt ook de overstap van de browser naar een app.

Betaalbare apps MKB - bakkers, kappers, restaurant, autobedrijven

shutterstock.com

Apps zijn het mobiele communicatiemiddel

Google toont bij het zoeken op de mobiele telefoon ook steeds vaker apps over het onderwerp of bedrijf waar naar wordt gezocht. Iedereen die op een mobiele telefoon zoekt kan direct de relevante app installeren vanuit de Google Play Store of vanuit de Apple AppStore of gelijk in de app kijken als deze al op de telefoon staat. Dit betekent dat Google apps waardeert als waardevolle content. Hierdoor brengt Google jouw app bij duizenden gebruikers onder de aandacht. Ook kan je zo makkelijk jouw app promoten.

Met een app betere klantenbinding en meer omzet?

Een app is prominent aanwezig op de telefoon van de gebruiker. Er hoeft geen browser te worden geopend en geen URL ingetypt te worden om zichtbaar te zijn. Een druk op het scherm en er ontstaat direct contact met het bedrijf.

Het MKB (midden- en kleinbedrijf ) kan met een mobiele app veel makkelijker aan online marketing en klantenbinding doen. Met een app kan het de klant zelf benaderen:
Is de klant in de buurt? Stuur een bericht wanneer deze in de omgeving, stad of wijk is. Dit kan niet met een website, maar met een app is dit mogelijk. Begint de uitverkoop, heb je een vaste klanten avond of een extraatje wanneer ze op die dag bij je langs komen? Laat ze een uitnodiging of coupon in de app tonen! Doordat pushberichten opvallen hebben ze een grote attentiewaarde en ben jij weer even in beeld.

Met een app kan het MKB; van kapper tot schoonheidssalon, van bakker tot slager en fietsenwinkel tot autogarage, een loyaliteit programma opzetten. Klanten hoeven er niet om te denken dat ze een pasje of stempelkaart meenemen, een telefoon hebben ze tenslotte al 99% van de tijd bij zich. Bied kortingscoupons aan via de app en je kunt zien of het werkt en wie vaak terugkomen bij een actie.

Gebruiken klanten mijn app?

Consumenten gebruiken vaak liever een app omdat deze makkelijker zijn in gebruik. Ze hoeven alleen maar op een icoontje te klikken om te komen waar ze willen zijn. Daarnaast kunnen apps veel functies bieden. Jouw klanten kunnen direct bellen, mailen, pushberichten ontvangen of reserveringen plaatsen.
Met een app vinden klanten snel specifieke informatie, terwijl op een website vaak veel informatie zo volledig mogelijk wordt geplaatst.

mobiele applicatie voor het midden- en kleinbedrijf

Ben je een kapper? Laat een aantal kapsels zien en zorg dat ze via de app kunnen reserveren. Voor jouw restaurant? Zorg dat klanten kunnen reserveren en plaats de menukaart in de app. Bied je een lidmaatschap aan voor je onderneming? Het is mogelijk om delen van de app af te schermen voor geregistreerde gebruikers of alleen te laten tonen wanneer iemand op een specifieke locatie is. Kortom: de klant hoeft minder moeite te doen om specifiekere informatie te vinden.

Neem een eigen app voor jouw mkb onderneming

Het duurt niet lang voordat de concurrent aanhaakt. Gaat de klant dan naar de browser en typt deze jouw www adres in? Of klikt hij op het icoontje van de app van je concurrent? Voor sommige bedrijven is het modern of hip om een app te hebben, een app voor de heb. Maar wees slim en zorg dat jij een app krijgt zodat je met je klanten kunt communiceren. Ook interesse in een betaalbare app? Bedenk of overleg met ons wat een app voor jou kan betekenen, neem vrijblijvend contact op.